Hoppa till innehåll

Utveckla dig själv och din hund på en hundkurs i Stockholm

Hundkurser i Stockholm, Upplands Väsby

Gå en hundkurs hos oss på Stockholms Hundsportcentrum. Här hittar du ett brett utbud av olika hundkurser, allt från valpkurs och vardagslydnad till kurser inom flera olika hundsporter såsom Agility, Rallylydnad, Jaktapportering, Tävlingslydnad, Bruks, Nosework och Hoopers

Alla våra kurser hålls inomhus i vår uppvärmda hundhall om inget annat anges. Här tränar du bekvämt oavsett årstid och väder. Mer information om lokalen hittar du under fliken Hallen.

Våra kurser hålls i små grupper av erfarna instruktörer som alltid strävar efter att se till individen, både gällande föraren och hunden. Vi erbjuder även privatträning med flera av våra instruktörer för dig som vill satsa lite extra eller jobba i lugn och ro med ett visst moment.

Läs mer om våra instruktörer här

Spela videoklipp

OBS vi har ett nytt bokningssystem, vänligen registrera ett konto första gången du anmäler dig.

En valpkurs är ett bra första steg för alla hundar, oavsett om det är en sällskapshund eller om ni har tävlingsambitioner. Här lär ni er olika grundövningar och utvecklar relationen till er hund och får samtidigt en massa bra miljöträning!

Läs mer om våra valpkurser här eller gå direkt till kursutbudet med knappen nedanför.

Vill du ha ett roligt och bra sätt att aktivera din hund och arbeta tillsammans har vi kursen för dig, allt från nybörjare till mer avancerad handling.

Läs mer om våra agilitykurser här eller gå direkt till kursutbudet med knappen nedanför.

Vill du börja tävla i Agility eller ta din handling till nästa nivå har vi kurserna för dig här! 

Allt från grunderna till avancerad handling och temakurser där ni kan slipa detaljerna och hundradelarna.

Vi har även flera olika coachgrupper för den som vill fördjupa sig ytterligare

Här är kurserna för dig som vill lära dig mer om Rallylydnad, en sport där samarbete, glädje och kommunikation mellan hund och förare belönas!

Vi har både en grundkurs för dig som är ny inom sporten och fortsättningskurser för den som vill fördjupa sig mer. 

Våra vardagslydnadskurser inriktar sig på att hjälpa dig att få en harmonisk vardag med din hund, vi jobbar med belöningsträning, hantering och passivitet, följsamhet, inkallning, hundmöten och mycket mer. Vi jobbar både med teori och praktik samt diskussioner kring livet som hundägare.

Målet är en bättre kontakt med din hund och en hund som mår bra och får tillräcklig aktivering även i vardagen – både fysiskt och i form av passande hjärngympa.

Har du tränat in en god vardagslydnad på din hund och fått mersmak för lydnadsträning? Är du nyfiken på personspår?

Kika då på våra Lydnads- och Brukskurser, här erbjuder vi förberedande tävlingskurser och kurser för dig som redan tävlar.

Har du en retriever som som gillar apportering? En kurs i jaktapportering låter din hund utvecklas och uttrycka sina naturliga instinkter och behov.
Vi har såväl grundkurs i jaktapportering för dig som vill lära dig grunderna och även mer avancerade fortsättningskurser samt specialiserade kurser inom dirigering och avlämningar för den som vill arbeta med detaljerna.

Att använda sitt luktsinne, som är hundens främsta sinne, är bland det bäst hundarna vet. Dessutom kan alla delta oavsett ras eller ålder. Sporten går ut på att hund och ägare söker efter specifika dofter i olika miljöer.

Hoopers går ut på att ta sig runt en hinderbana som består av så kallade hoops (bågar), tunnor, tunnlar och staket. Den stora utmaningen är att föraren ska kunna dirigera hunden på avstånd. Sporten är skonsam för såväl hunden som föraren och passar därför de flesta ekipage oavsett ålder.

En hundkurs för alla

Oavsett om du är nybliven hundägare eller redan är aktiv inom någon tävlingsgren så har vi en passande hundkurs för dig. Vår anläggning i Upplands Väsby strax norr om Stockholm är lättillgänglig både med bil och med kollektivtrafik.

Här hittar du ett brett utbud av hundkurser för alla nivåer och våra kunniga och erfarna instruktörer står redo för att ta dig till nästa nivå i din träning och ditt hundägande.

Vi arbetar självklart med belöningsbaserade metoder för att din hund alltid ska känna att det är kul och förbli positiv till träningen. Positiv förstärkning är den effektivaste metoden för hundar att lära sig nya saker och ger en trevligare samvaro för både hund och ägare.

För dig som vill träna mer efter kursen kan man  hyra en av delarna i vår hundhall för egen träning. Utanför våra lokaler finns även en härlig, väl tilltagen och inhägnad rastgård på hela 15 000 kvm som kan hyras per timme.

Varmt välkommen att boka en hundkurs på vår anläggning strax utanför Stockholm redan idag.

Prenumerera på vårat nyhetsbrev