Våra Instruktörer

Josefine Durén - VD & Agility instruktör

Jag heter Josefine Durén och är VD på Stockholms Hundsportcentrum.

Tanken om att starta en hundträningshall väcktes då jag själv tränade och tävlade aktivt med mina hundar. Med stöttning av mina föräldrar startade jag företaget och i november år 2012 invigdes Stockholms Hundsportcentrum.

Jag har en lång och mycket aktiv agilitykarriär bakom mig och har haft ett antal hundar, både Sheltisar och Border Collies. Jag har tävlat SM ett antal gånger och har ett silver i lag 2014. Jag har också tävlat en del, om än sparsamt, i rally lydnad. År 2008 utbildade jag mig till SBK agilityinstruktör, A1. Idag har jag inte lika många hundar som förut, men jag har två barn livliga barn som heter Isak och Simon och nu även en liten Sheltie valp som heter Örnie.

Mitt mål idag är att på alla möjliga sätt försöka bidra till att ge bästa möjliga service till alla våra kunder, både de som hyr tider i hallen och alla våra kurs- och tävlingsdeltagare. Jag strävar efter att alla som kommer till oss ska känna att allt vi erbjuder präglas av högsta möjliga standard både vad gäller hallen, övriga lokaliteter och naturligtvis våra instruktörer.

Telefon: 070-292 29 20
Email: josefine@stockholmshundsportcentrum.se

Desirée Vilhelmson - Lydnadsinstruktör

Jag heter Desirée Vilhelmson och är ansvarig för lydnads- och bruksdelarna i vår kursverksamhet, jag är även delägare i bolaget.

Jag har en fil.kand. i beteendevetenskap med pedagogisk inriktning från Stockholms universitet. jag har haft hund i 47 år, och har varit aktiv medlem i Svenska Brukshundklubben (SBK) i 35 år. Under årens lopp har jag gått en mängd olika vidareutbildningar. År 1993 blev jag SBK allmänlydnadsinstruktör och några år därefter SBK tävlingslydnadsinstruktör.

Jag har under åren både tävlat bruksprov och lydnadsklass med alla mina hundar, flera av hundarna har tävlat på elitnivå. Nu har jag två Border Collies, Play och Easy. Med Play tävlar jag i elitklass spår, och där har vi nu två certifikat. Vi ska även starta i lydnadsklass 2 under året. Easy är än så länge unghund och vi har framtiden för oss.

Mitt främsta mål som instruktör är att hund och ägare ska komma närmare varandra genom ömsesidig förståelse.

Telefon: 070 – 854 09 87

Angela Lund - Jakt- och Lydnadsinstruktör

Jag heter Angela Lund och håller kurser i Jaktapportering. Därtill håller jag även de flesta Valp- och Allmänlydnadskurserna här på Stockholms Hundsportcentrum.

Jag har en Fil.kand. inom pedagogik från Lärarhögskolan. Jag har haft hund i 40 år och varit medlem i Svenska Brukshundklubben (SBK) sedan 1978. Jag startade min instruktörsbana år 1994 som Allmänlydnadsinstruktör, år 2003 blev jag även SBK tävlingslydnadsinstruktör. Dessutom har jag byggt på med olika vidareutbildningar under årens lopp.

Jag har haft en del olika hundraser genom åren och i aktivitetshänseende har det mest handlat om Bruks och Lydnad. Tävlat har jag framför allt gjort i Sök och Lydnadsklass.

Sedan ett antal år tillbaka har Apporteringsjakt och dess träning fascinerat mig. Nu tävlar jag med min Flatcoated Retriever, You, i elitklass C-prov och vi kör även i Öppen klass B-prov (2:a pris). Vi har påbörjat tävlingskarriären i de vanliga lydnadsklasserna. I familjen bor även Will som är en ung Jaktlabrador. Med honom har jag startat Öppen klass B-prov (3:e pris). Planen för Will är att tävla jaktprov och lydnadsklass.

Med vägledningen som profession och specialitet hoppas jag på att kunna guida till en djupare förståelse och samvaro mellan hund och ägare.

Tina Lilja - Lydnadsinstruktör

Jag heter Tina Lilja och är instruktör under utbildning. Jag har gått som lärling under Desirée Vilhelmson som har lång och gedigen erfarenhet som tränare av andra hundägare och med sina egna tävlingshundar. Senaste året har jag även varit hjälptränare på brukshundsklubben i Solna där jag sitter i styrelsen och också är ansvarig för mentaltester av hundar.

Mitt stora intresse för att träna hund väcktes ordentligt när jag var fodervärd åt en av polisens jaktlabradorer, Nelson. Jag förberedde Nelson för ett liv som polishund genom mycket miljöträning, riktigt bra allmänlydnad och massor av träning av nosarbete i form av många olika sorters spår, sök och specialsök. När han blev godkänd som tjänstehund hade jag redan skaffat mig en schäfertik, Inez, som jag nu tränar i Tävlingslydnad, Bruks och Specialsök. Eftersom alla hundar är olika beroende på ras och personlighet, lånar jag ibland vänners hundar för att träna in/träna om specifika moment ex specialsök, target eller följsamhet i koppel.

Just nu går jag en instruktörsutbildning på hundens hus och till sommaren kommer jag att påbörja en hundpsykologutbildning.

Jag är otroligt fascinerad av hur man kan jobba med hundens mentalitet i träningen och hur man kan få hunden att där nå sin fulla potential. Mitt mål som tränare är att hjälpa hundägare att få en stark och trygg relation med sin hund och där hunden blir tränad i att göra samma val som sin ägare.

Nadine Rinderud - Agilityinstruktör

Jag heter Nadine Rinderud och är agilityinstruktör på Stockholms Hundsportcentrum.

Jag har en examen från Mälardalens Högskola och är till vardags lärare på grundskolenivå. Jag är utbildad agilityinstruktör och dessutom hundfysioterapeut genom Stefan Rosén på Redog som jag också samarbetar med. Under 15 år har jag haft hund, och jag har hela tiden hållit mig till Border Collien som ras.

Mitt agilityintresse startade med Timmy, min första Border Collie. Just nu har jag fyra Border Collies: Vic, Robin, Mike och Collin som tävlar i klass 3. Jag har tävlat i SM i agility varje år sedan 2009 och har vunnit SM i lag 2013 och 2014. Jag har också internationella meriter genom deltagande i den svenska landslagstruppen under flera år då jag representerat Sverige i olika sammanhang. Jag har också både svenska och finska championat.

Vid sidan av agilityn är jag också väldigt intresserad av hundarnas fysik innebärande att jag lägger mycket tid på hundarnas fysik, allt för att hundarna ska kunna ska kunna prestera på topp med minimerad skaderisk.

För mig handlar agility väldigt mycket om känsla, men samtidigt en hel del om teori. Min pedagogiska ådra gör att jag vill att föraren verkligen på djupet ska förstå varför man ska göra olika saker på specifika sätt. Detta för att föraren ska bli så tydlig och konsekvent som möjligt i sitt agerande mot hunden.

Annelie Bramstång - Agilityinstruktör

Jag heter Annelie Bramstång och håller agilitykurser här på Stockholms Hundsportcentrum.

Jag skaffade min första hund år 2009 och utbildade mig till SBK agilityinstruktör år 2011, både A1 och A2. Via SBK har jag också gått Grundmodulen. Jag är även certifierad Canineopat, hundsiminstruktör och balansbollsinstruktör. Jag är även ägare till hundsimmet, Aktiv Hundfys som ligger på Stockholms Hundsportcentrum där jag jobbar med rehabilitering och friskvård i och utanför poolen.

Jag har nu två Border Collies, Primm och Millie. Med Primm tävlar jag lite av varje och Millie är ännu en unghund med framtiden framför sig. Med min tidigare hund, Troya vann jag ungdoms SM 2014 i agility och deltog individuellt i SM året därpå. Jag har även tävlat SM i lag. Dessutom tävlade vi i lydnadklass och rallylydnad.

Jag strävar efter att göra hundträningen så enkel och glädjefylld som möjligt. Jag upplever att det finns vissa tendenser att komplicera träningen lite för mycket. Jag lägger även mycket vikt vid hundens hälsa.

Annie Englund - Agilityinstruktör

Jag heter Annie Englund och är agilityinstruktör på Stockholms Hundsportcentrum.

I grunden är jag utbildad djurvårdare på Säbyholms Naturbruksgymnasium och via Svenska Brukshundsklubben är jag utbildad allmänlydnadsinstruktör (2011) och agilityinstruktör (2012). Jag har även gått en vardagslydnadsinstruktörsutbildning på Hundens Hus (2008).

Jag lever och andas hund i stort sett 24 timmar om dygnet. Till vardags driver jag mitt företag Hundlyans Dogwalking och har våren 2020 jobbat 14 år som hundrastare. Jag har därmed en bred erfarenhet av många olika raser och typer av hundar.

Jag har tre egna Border Collies, Stella 12 år, Tsuki 6 år och Boo 2 år. Jag älskar all typ av hundträning men det är agilityn mitt hjärta bultar mest för och det är främst agility som jag tränar och tävlar aktivt med mina hundar.

Mitt andra stora intresse är vallning och på somrarna sköter jag tillsynen på ett gäng får och har därmed tillgång till att valla. Med Tsuki har jag gjort vallhundsprov och han är godkänd vallhund. Planen är att göra vallhundsprovet även med Boo.

Innan Stella blev pensionär hann vi delta i en landslagsuttagning och kvala oss till agility SM 2017 och 2018. Med både Boo och Tsuki siktar jag på SM och mitt drömmål är att ta en plats i landslaget.

Jag brinner för grundträning och effektiv hundträning som t ex att ta till vara på tillfällen i vardagen där jag kan träna små tricks med mina hundar som blir till nyttiga förkunskaper som sen underlättar agilityträningen på planen. Jag tror aldrig man är fullärd och går gärna kurser för att utvecklas och inspireras.

Mitt mål när jag håller kurs är att deltagarna ska få med sig den kunskap och inspiration som behövs för att träna vidare mot sina egna mål och utvecklas till sitt bästa jag utefter sina egna förutsättningar, och självklart att både hund och människa har haft roligt under kursens gång.

Camilla Jakobsson - Agilityinstruktör

Jag heter Camilla Jakobsson och är Agilityinstruktör på Stockholms Hundsportcentrum.

Till vardags jobbar jag som dietist på en primärvårdsrehab.

Hundar och hundsport har alltid varit mitt stora intresse. Jag startade min första tävling redan som 11-åring och har sedan dess tävlat i flera olika grenar. De senaste åren har mitt fokus legat på agilityn och det har blivit många tävlingar, resor och kurser! Jag har i dagsläget 3 stycken border collies: Kes, Ru och Bam. Kes är numera Agilitypensionär men har under sina tävlingsår hunnit med många tävlingar i Sverige och även utomlands. Hennes högsta meriter är svenskt och finskt Agility- och hoppchampionat, vinnare av HulaHopp 2018, 7:a på SM 2019 och 3:a på årets agilityhund 2018/2019. Hon är även svensk lydnadschampion och godkänd vallhund. Ru är 5 år och har sedan hon blev klass 3-hund hunnit med svenskt och finskt Agilitychampionat, svenskt hoppchampionat, hamnat på plats 4 resp. 2 på årets agilityhund och blev vinnare av Gåsahoppet 2019. Ru är även lydnadschampion och godkänt vallhund. Bam är en 1 år gammal BC från Spanien som håller på att lära sig grunder i Agility, lydnad och vallning.

Det jag älskar med agilityn är samarbetet med hunden, farten och spänningen. Bra Agility är för mig att kunna kombinera en bra grundträning och självständighet hos hunden med en medveten och väl tajmad handling.

För mig är det ett glädjefylld uppdrag att få dela med mig av mina kunskaper och få pusha andra ekipage till att bli sitt bästa jag!

Annika af Klercker - Agilityinstruktör

Jag heter Annika af Klercker och är ny instruktör här på Stockholms Hundsportcentrum!

Tillsammans med min border collie Storma har jag fått tävla på den allra högsta nivån och upplevt oförglömliga äventyr! Störst av allt är såklart att ha fått tävla VM och springa EO-final, men våra medaljer från NM och SM står också högt i kurs. Och den häftigaste upplevelsen var nog när vi stod som lagvinnare på den extravaganta internationella tävlingen ”Gold Rush” i Tyskland. Storma är dessutom svensk, norsk, finsk och nordisk champion, godkänd vallhund och uppflyttad till den högsta klassen i lydnad.

I startgroparna för sina karriärer finns de två yngre hundarna Sadie och Vita!

Min agility bygger på välutbildade hundar som blir trygga, snabba och glada av att veta vad de ska göra! Min träning är effektiv, maxad och genomtänkt. Jag vill ha full fart och gärna rejäla avstånd! Och min träning ska genomsyras av glädje och lyckan att få springa tillsammans! Mitt motto är att njuta av varje lopp och varje träning som om det vore det sista vi sprang ihop!

I grunden är jag journalist och har jobbat tio år som pressfotograf på dagstidningar och magasin. Jag är även utbildad personlig tränare och certifierad löpcoach!

Anna Hagberg - Rallylydnadsinstruktör

Jag heter Anna Hagberg och håller kurser i rallylydnad på Stockholms Hundsportcentrum.

Jag har haft hund sedan 1994 och tränat och tävlat i flertalet hundsporter. Jag är instruktör i allmänlydnad, tävlingslydnad och rallylydnad, och även lärare i allmän- och rallylydnad vilket innebär att jag utbildar instruktörer inom SBK. Under 2021 kommer jag även att bli instruktör i freestyle och HtM.

Familjen har fyra hundar, två australian cattle dogs och två australiska terrier. Jag tävlar och tränar med tre av dem, både i rallylydnad, lydnad, bruks och freestyle. Jag har under åren tävlat upp fyra hundar i mästarklass, kvalat in med en till jubileumschansen på SM 2018 och en var reserv på SM 2019.

Rallylydnaden kom jag i kontakt med 2011 då sporten blev officiell. Jag fastnade för att det är en variationsrik sport. Ingen bana är den andra lik. Det är också en sport för alla.

I min roll som instruktör vill jag ge ekipagen verktyg för att uppnå sina mål. Jag vill förmedla glädjen man kan hitta i samspelet med sin hund. Att utvecklas tillsammans skapar samarbete och gör även vardagen så mycket enklare.