Hoppa till innehåll

Våra Instruktörer

Josefine Durén - VD, Agility, Valp och Vardagslydnadsinstruktör

Jag heter Josefine Durén och är VD på Stockholms Hundsportcentrum, förutom skrivbordsarbete håller jag även hel del kurser. Jag håller en del agilitykurser men även valp och vardagslydnadskurser.

Tanken om att starta en hundträningshall väcktes då jag själv tränade och tävlade aktivt med mina hundar. Med stöttning av mina föräldrar startade jag företaget och i november år 2012 invigdes Stockholms Hundsportcentrums lokaler.

Jag har haft egen hund sedan år 2000 och jag har en lång och mycket aktiv agilitykarriär bakom mig. Jag har haft ett antal hundar, både Sheltisar och Border Collies. Jag har tävlat SM ett antal gånger, både induviduellt och i lag, år 2014 tog vi silvermedalj med laget. Jag har även deltagit i landslagsuttagningar. Jag har också tävlat en del, om än sparsamt, i rally lydnad. År 2008 utbildade jag mig till SBK agilityinstruktör, A1. Idag har jag inte lika många hundar som förut, men jag har två livliga barn som heter Isak och Simon och vår Border Colllie som heter Ecco, född 2023.

Mitt mål idag är att på alla möjliga sätt försöka bidra till att ge bästa möjliga service till alla våra kunder, både de som hyr tider i hallen och hundrastgården samt alla våra kurs- och tävlingsdeltagare. Jag strävar efter att alla som kommer till oss ska känna att allt vi erbjuder präglas av högsta möjliga standard både vad gäller hallen, övriga lokaliteter och naturligtvis våra instruktörer.

Telefon: 070-292 29 20
Email: josefine@stockholmshundsportcentrum.se

Desirée Vilhelmson - Lydnads och Bruksinstruktör

Jag heter Desirée Vilhelmson och är ansvarig för lydnads- och bruksdelarna i vår kursverksamhet, jag är även delägare i bolaget.

Jag har en fil.kand. i beteendevetenskap med pedagogisk inriktning från Stockholms universitet. Jag har haft hund sedan år 1970, och har varit aktiv medlem i Svenska Brukshundklubben (SBK) sedan år 1982. Under årens lopp har jag gått en mängd olika vidareutbildningar. År 1993 blev jag SBK allmänlydnadsinstruktör och några år därefter SBK tävlingslydnadsinstruktör.

Jag har under åren både tävlat bruksprov och lydnadsklass med alla mina hundar, flera av hundarna har tävlat på elitnivå. Nu har jag två Border Collies, Play och Easy. Play är Bruks Champion i Spår och hon tävlar i lydnadsklass 3. Även Easy tävlar både i bruks- och lydnad.

Mitt främsta mål som instruktör är att hund och ägare ska komma närmare varandra genom ömsesidig förståelse.

Telefon: 070 – 854 09 87

Marie Andersson - Rallylydnad, Agility, Nosework, Valp och Vardagslydnadsinstruktör

Jag heter Marie Andersson och håller många olika kurser på Stockholms Hundsportcentrum. Jag har en bred instruktörsutbildning och även en bred egen erfarenhet inom hundsport. Mina egna hundar tävlar agility, rallylydnad, lydnad, utställning och freestyle. Dessutom tränar vi hoopers, nosework och massa tricks. Jag är utbildad hundsiminstruktör och har simtränat både mina egna och andras hundar.

Min flock består av tre hundar av olika raser. Myzaq är en russkiy toy, Leiqa dansksvensk gårdshund och Skye en border collie. Myzaq har valt att vara deltidspensionär men de andra två är aktiva inom både träning och tävling.

Det jag brinner lite extra för är att hitta den unika relationen mellan hund och ägare, vare sig det handlar om mina egna hundar eller mina kunder. Att våga ge av sig själv och samtidigt ta in hundens personlighet ger ett större djup i hundägarskapet. Detta kommer in i alla mina kurser på ett eller annat sätt.

Som instruktör tycker jag att det är viktigt att utgå från varje ekipage för att få fram deras fulla potential. Jag är väldigt engagerad i de som går kurs för mig och vill att de ska utvecklas så mycket som möjligt både under kursens gång och därefter. Att få följa varje ekipages utveckling är det absolut bästa med instruktörsrollen!

Email: marie@stockholmshundsportcentrum.se

Marlene Kopec - Valp- och Vardagslydnadsinstruktör

Jag heter Marlene Kopec och är Valp- och vardagslydnadsintruktör här på Stockholms Hundsportcentrum.

Jag blev licensierad allmänlydnadsinstruktör år 2021 och har hållit kurser sedan augusti samma år. Till vardags är jag utbildad socionom och jobbar på socialtjänsten med barn och ungdomar. Min fritid består delvis mycket av att träna och spendera tid med mina två hundar, men även hålla kurser. Jag har en American staffordshire terrier som jag tränar en del agility med samt en del lydnad på hobbynivå, och en blandras som jag räddat från Sankt Petersburg i Ryssland som trivs bäst som enbart sällskapshund. 

Hundar och hundträning har varit mitt stora intresse så länge jag kan minnas och jag brinner för relationskapandet hund och människa emellan.

Nadine Rinderud - Agilityinstruktör

Jag heter Nadine Rinderud och är agilityinstruktör på Stockholms Hundsportcentrum.

Jag har en examen från Mälardalens Högskola och är till vardags lärare på grundskolenivå. Jag är utbildad agilityinstruktör och dessutom hundfysioterapeut genom Stefan Rosén på Redog som jag också samarbetar med. Jag har haft hund sedan år 2003, och jag har hela tiden hållit mig till Border Collien som ras.

Mitt agilityintresse startade med Timmy, min första Border Collie. Just nu har jag tre Border Collies: Robin, Mike och Collin som tävlar i klass 3. Jag har tävlat i SM i agility varje år sedan 2009 och har vunnit SM i lag 2013 och 2014. Jag har också internationella meriter genom deltagande i den svenska landslagstruppen under flera år då jag representerat Sverige i olika sammanhang. Jag har också både svenska och finska championat.

Vid sidan av agilityn är jag också väldigt intresserad av hundarnas fysik innebärande att jag lägger mycket tid på hundarnas fysik, allt för att hundarna ska kunna ska kunna prestera på topp med minimerad skaderisk.

För mig handlar agility väldigt mycket om känsla, men samtidigt en hel del om teori. Min pedagogiska ådra gör att jag vill att föraren verkligen på djupet ska förstå varför man ska göra olika saker på specifika sätt. Detta för att föraren ska bli så tydlig och konsekvent som möjligt i sitt agerande mot hunden.

Annie Englund - Agilityinstruktör

Jag heter Annie Englund och är agilityinstruktör på Stockholms Hundsportcentrum.

I grunden är jag utbildad djurvårdare på Säbyholms Naturbruksgymnasium och via Svenska Brukshundsklubben utbildade jag mig till  allmänlydnadsinstruktör år 2011 och agilityinstruktör år 2012. Jag har även gått en vardagslydnadsinstruktörsutbildning på Hundens Hus år 2008.

Jag lever och andas hund i stort sett 24 timmar om dygnet. Till vardags driver jag mitt företag Hundlyans Dogwalking och har sedan år 2006 jobbat som hundrastare. Jag har därmed en bred erfarenhet av många olika raser och typer av hundar.

Jag har tre egna Border Collies, Tsuki , Boo och Ruff. Jag älskar all typ av hundträning men det är agilityn mitt hjärta bultar mest för och det är främst agility som jag tränar och tävlar aktivt med mina hundar.

Mitt andra stora intresse är vallning och på somrarna sköter jag tillsynen på ett gäng får och har därmed tillgång till att valla. Med Tsuki har jag gjort vallhundsprov och han är godkänd vallhund. Planen är att göra vallhundsprovet även med Boo.

Jag har med mina hundar deltagit i landslagsuttagningar och kvala oss till agility SM 2017 och 2018. Mitt drömmål är att ta en plats i landslaget.

Jag brinner för grundträning och effektiv hundträning som t ex att ta till vara på tillfällen i vardagen där jag kan träna små tricks med mina hundar som blir till nyttiga förkunskaper som sen underlättar agilityträningen på planen. Jag tror aldrig man är fullärd och går gärna kurser för att utvecklas och inspireras.

Mitt mål när jag håller kurs är att deltagarna ska få med sig den kunskap och inspiration som behövs för att träna vidare mot sina egna mål och utvecklas till sitt bästa jag utefter sina egna förutsättningar, och självklart att både hund och människa har haft roligt under kursens gång.

Annika af Klercker - Agilityinstruktör

Jag heter Annika af Klercker och är agilityinstruktör här på Stockholms Hundsportcentrum.

Tillsammans med min border collie Storma har jag fått tävla på den allra högsta nivån och upplevt oförglömliga äventyr! Störst av allt är såklart att ha fått tävla VM och springa EO-final, men våra medaljer från NM och SM står också högt i kurs. Och den häftigaste upplevelsen var nog när vi stod som lagvinnare på den extravaganta internationella tävlingen ”Gold Rush” i Tyskland. Storma är dessutom svensk, norsk, finsk och nordisk champion, godkänd vallhund och uppflyttad till den högsta klassen i lydnad.

I startgroparna för sina karriärer finns de två yngre hundarna Sadie och Vita!

Min agility bygger på välutbildade hundar som blir trygga, snabba och glada av att veta vad de ska göra! Min träning är effektiv, maxad och genomtänkt. Jag vill ha full fart och gärna rejäla avstånd! Och min träning ska genomsyras av glädje och lyckan att få springa tillsammans! Mitt motto är att njuta av varje lopp och varje träning som om det vore det sista vi sprang ihop!

I grunden är jag journalist och har jobbat tio år som pressfotograf på dagstidningar och magasin. Jag är även utbildad personlig tränare och certifierad löpcoach!

Dionne Nordwall - Agilityinstruktör

Jag heter Dionne Nordwall och är agilityinstruktör på Stockholms Hundsportcentrum.

Jag gick min första hundkurs, en agilitykurs på min hemklubb SBKs Stockholmsavdelning 2007 med Stacy en omplaceringshund av rasen Jack Russell Terrier. Efter det var jag fast! Fast i klubben, i hundvärlden och helt såld på agility. Sedan dess har jag tränat och tävlat fler omplaceringshundar på hög nivå. Både Stacy och Ebba har tävlat flera SM och representerat Sverige på EO, båda har varsitt SM-lagguld med sig i bagaget. Ebba som blev tilldelad priset Årets Agility Borderterrier flera år i rad lyckades även med bedriften att komma med i landslaget.

Under årens gång har jag tränat och tävlat med familjens olika hundar, Phalène, Borderterrier, Yorkshireterrier, Dvärgpinscher, Australian Kelpie och Miniature American Shephard, är exempel på några av de raser jag tränat. Således har jag gått från små till lite större hundar. I dagsläget tränar och tävlar jag med min Border Collie Noëlle. Vi är kvalade till SM och deltar på landslagsuttagningen.

Förutom agility har jag tränat upp och fått min ena Kelpie till certifierad Patrullhund för Hemvärnet

Agility för mig är GLÄDJE och ständig utveckling! Jag ser agility som en dans. Som handler är det jag som på bästa möjliga vis guidar min fyrbente partner genom banan så tryggt, säkert och stadigt jag kan. Råkar jag göra ett misstag, kommer det likt ringar på vattnet även att reflekteras på min hund. Genom att lägga ner tid och engagemang på fina grunder kan man komma långt i samspelet och samförståndet med sin hund och känslan som uppstår kan bli nästintill magisk.

Jag hoppas att jag med mina kurser kan få dela med mig lite utav denna upplevelse och dessa känslor samtidigt som du som deltagare får med dig verktyg att själv fortsätta utvecklingen tillsammans med din hund, att skapa er magi och er dans!

Dorota Anglart - Agilityinstruktör

Jag heter Dorota Anglart och är agilityinstruktör här på Stockholms hundsportcentrum.

Jag har två hundar av rasen Mudi, Kott och Lisen som båda går i medium, samt bordercollien Dzik.

Kott tävlar klass 3 och är Svensk agility- och hoppchampion. Både år 2023 och 2022 är vi en del av det Svenska agilitylandslaget där vi representerar Sverige på Agility VM (2022), European Open och Nordiska mästerskapen. Tidigare har jag även representerat Sverige med Sheltien Batman på samtliga mästerskap. Lisen har precis startat klass 1 medan Dzik är under träning. Dzik är även tänkt att bli vallhund och hjälpa till med våra gotlandstackor.

Jag älskar hundträning och strävar efter att varje hund ska nå sin fulla potential. I agilityn vill jag att det ska gå fort! Därför är det viktigt för mig att mina hundar är helt säkra på sin uppgift och jag lägger mycket tid på grundträningen. Som instruktör fokuserar jag till stor del på hur du som handler ska hjälpa din hund på bästa sätt.  Jag gillar även att nörda ner mig i hundträningsdetaljer och hitta lösningar på problem.

Camilla Jakobsson - Agilityinstruktör

Jag heter Camilla Jakobsson och är Agilityinstruktör på Stockholms Hundsportcentrum. 

Till vardags jobbar jag som dietist på en primärvårdsrehab. 

Hundar och hundsport har alltid varit mitt stora intresse. Jag startade min första tävling redan som 11-åring och har sedan dess tävlat i flera olika grenar. De senaste åren har mitt fokus legat på agilityn och det har blivit många tävlingar, resor och kurser! Jag har i dagsläget 3 stycken border collies: Kes, Ru och Bam. Kes är numera agilitypensionär men har under sina tävlingsår hunnit med många tävlingar i Sverige och även utomlands. Det är med henne som jag gjort min största utveckling inom agilityn och det är jag henne för evigt tacksam! 

Mina största merit hittills inom inom agilityn är att jag år 2023 tillsammans med Ru vann landslagsuttagningen i agility och kommer därmed att representera Sverige på Agility VM, European Open och Nordiska mästerskapen.

Utöver detta har jag med Kes & Ru ett flertal SM-starter, vinnare av HulaHopp 2018 och Gåsahoppet 2019 och svenska och finska agilitychampionat. Dom har också legat i toppen på Årets agilityhund flera år i rad. 

Utöver våra framgångar inom agilityn är båda svenska lydnadschampions och godkända vallhundar. 

Min yngst hund Bam är godkänd vallhund och har nyligen påbörjat sin agilitykarriär! 

Det jag älskar med agilityn är samarbetet med hunden, farten och spänningen. Bra Agility är för mig att kunna kombinera en bra grundträning och självständighet hos hunden med en medveten och väl tajmad handling. 

För mig är det ett glädjefylld uppdrag att få dela med mig av mina kunskaper och få pusha andra ekipage till att bli sitt bästa jag! 

Louise Sjöstrand - Agilityinstruktör

Jag heter Louise och är agilityinstruktör på Stockholms Hundsportcentrum.

I min border collie-flock på tre är det just nu mellanhunden Meya jag tävlar aktivt. Hon är min stora stolthet och bästa vän. En fantastisk agilityhund, som alltid håller huvudet kallt och fokus där det ska vara.

Förutom att tävla och träna på egen hand, så älskar jag att gå kurser för andra instruktörer – både svenska och internationella. Jag vet inget bättre än att omge mig av andra som älskar sporten lika mycket som jag – som med samma entusiasm kan grotta ner sig i avstampspunkter, handlingsalternativ och kontaktfältsbeteenden.

Som instruktör är mitt främsta mål att hjälpa varje kursdeltagare att bli bästa möjliga tränare för sin egen hund. Att hitta nycklar till samarbete, förståelse och glädje! Det bästa jag vet är att se andra upptäcka samma agilityglädje som jag gjorde när jag började med min första hund, här på Stockholms hundsportcentrum.

Ramona Järnving - Agilityinstruktör

Jag heter Ramona Järnving och är agilityinstruktör på Stockholms Hundsportcentrum.

Med mina tre bordercollies Bliss, Rocka och Dot tränar och tävlar jag aktivt i agility. Med min äldsta hund, Bliss, har jag bl.a. deltagit på Agility SM sedan 2017, med en bronsplats 2019. Vi har varit en del av det Svenska agilitylandslaget år 2021 & 2023, med en individuell 5:e plats på NM 2021 och samma år även lag-GULD. Utöver detta har vi ett flertal pallplatser i stora finaler och kvallopp!

Min träningsvision är att agility, oavsett nivå på ekipaget, alltid ska vara glädjefyllt och att alla kan lyckas på den nivå man befinner sig och nå sina målbilder. Glädje, fart och känslan av att vara ett med sin hund är mål som jag själv alltid strävar efter i min träning och vill att fler ska få uppleva.

När du går kurs för mig kommer du få ta del av flera olika metoder för att hitta rätt väg, för just dig och din hund, till era tränings- och tävlingsmål!

Annelie Bramstång - Agilityinstruktör

Jag heter Annelie Bramstång och håller privatträningar i agility här på Stockholms Hundsportcentrum.

Jag skaffade min första hund år 2009 och utbildade mig till SBK agilityinstruktör år 2011, både A1 och A2. Via SBK har jag också gått Grundmodulen. Jag är även certifierad Canineopat, hundsiminstruktör och balansbollsinstruktör. Jag är även ägare till hundsimmet, Aktiv Hundfys som ligger på Stockholms Hundsportcentrum där jag jobbar med rehabilitering och friskvård i och utanför poolen.

Jag har nu två Border Collies, Primm och Millie. Med Primm tävlar jag lite av varje och Millie är ännu en unghund med framtiden framför sig. Med min tidigare hund, Troya vann jag ungdoms SM 2014 i agility och deltog individuellt i SM året därpå. Jag har även tävlat SM i lag. Dessutom tävlade vi i lydnadklass och rallylydnad.

Jag strävar efter att göra hundträningen så enkel och glädjefylld som möjligt. Jag upplever att det finns vissa tendenser att komplicera träningen lite för mycket. Jag lägger även mycket vikt vid hundens hälsa.