Hoppa till innehåll

Agilitykurs Stockholm

Kom igång med agility eller utvecklas i din träning tillsammans med din hund! Hos oss på Stockholms Hundsportcentrum kan du gå en agilitykurs som är anpassad till er nivå och era ambitioner.

Vi har agilitykurser både för den som vill tävla och för den som söker en rolig och varierad aktiveringsform med sin hund. De flesta hundar tycker att agility är väldigt kul och vill gärna träna varje gång de kommer till banan.

För att komma igång och lära sig att bemästra de olika hindertyperna så kan man behöva lite hjälp på traven. Då är en agilitykurs perfekt! Även den som har hållit på ett tag kan behöva coaching eller en kurs för att finslipa detaljerna och utvecklas.

Våra Agilitykurser

I vårat utbud av agilitykurser hittar ni kurser som passar alla ekipage, oavsett om du har siktet inställt på tävling eller om du vill ha en rolig aktivering tillsammans med dig hund! 

Genomgående i våra kurs steg fokuserar vi mycket på att bygga väl genomarbetade grunder för att få fram det bästa ur alla ekipage oavsett nivå och ambition med agilityträningen.

Agilitykurser

Agility Tävlingsinriktad Grundkurs – för dig med siktet inställt på tävling, från första steget och vidare framåt. Från 12 veckor.

Agility Introduktionskurs – för dig som vill få en första kort inblick i den populära hundsporten agility. Från 12 månader.

Agility Nybörjarkurs – för dig som vill ta första steget in i agilityns underbara värld. Från 8 månader.

Agility Fortsättningskurs – för dig som gått en Nybörjarkurs alternativt innehar motsvarande kunskaper. Från ca 10 månader.

Agility Handlingskurs steg 1 – för dig som gått Nybörjare- och Fortsättningskurs alternativt innehar motsvarande kunskaper. Från ca 1 år.

Agility Handlingskurs steg 2 – för dig som gått Nybörjare-, Fortsättning- och Handlingskurs steg 1 alternativt innehar motsvarande kunskaper. Från ca 1 år.

Running Contacts – för dig som vill börja din RC träning alternativt vill få hjälp vidare.

Tema kurser, Banträningar mm – för dig som vill fördjupa dina kunskaper inom olika områden.

Coachgrupper – Vi erbjuder även Coachgrupper för flera instruktörer för dig som kommit en bit i din träning och som vill ha en kontinuerlig träning terminsvis. 

Har du gått kurs tidigare och behöver hjälp att välja rätt steg? Tveka inte att höra av dig till oss för rådgivning!

Agility för alla

Agility är en kul träningsform som både ger kroppslig och mental träning. Särskilt bra brukar träningsformen passa för aktiva hundar som inte bara behöver röra sig fysiskt utan som även behöver mentala utmaningar för att må bra och hålla sig balanserade.

Tillsammans övar ni upp samspel, styrka och snabbhet för att klara av en bana med varierade hinder. Flyg över hopphinder, kryp genom tunnlar, hoppa slalom mellan pinnar eller balansera på en vippbräda. Agility kräver fokus, balans och koordination och det är väldigt kul!

Vi skulle säga att agility är värt att prova för alla. Kanske ska inte en riktigt tung hund hoppa höga hinder, men det finns många andra roliga utmaningar på banan som passar de flesta, så du är välkommen på kurs hos oss oavsett vilken hundras du har.

Träna agility i våra lokaler

I vår anläggning hittar du färdiguppställda banor för träning och ytor där du själv kan ställa upp en bana utifrån egna önskemål. Det gör att du och din hund kan träna mellan kurstillfällena precis så mycket ni vill. Vår anläggning är öppen för alla och kräver inte att du är medlem i en brukshundklubb eller annan förening för att få träna.

Vi har all utrustning du kan tänkas behöva för agility på alla nivåer och vår personal hjälper dig gärna om du vill få hjälp med att ställa upp hinder på rätt sätt och med rätt avstånd för just din hund.

Tävla i Agility

Om du upptäcker att din hund gillar agilityträning så kan det vara kul att gå vidare till att tävla. Hundsporten agility är öppen för alla hundar som har fyllt minst 18 månader och hundägare av alla åldrar får delta.

Agilitytävlingar delas upp i olika klasser där klass 1 är för den som precis har börjat och klass 3 är för dem som har hållit på riktigt länge och haft många framgångar i tidigare tävlingar.


Hundarna delas in i olika storleksklasser från Extra small för hundar under 28 cm mankhöjd upp till Extra large för hundar över 43 cm mankhöjd. Indelningen görs för att konkurrensen inte ska bli för ojämn mellan hundar av olika storlek.

Agility har varit en officiell hundsport i Sverige sedan 1987 och tillhör en av de absolut populäraste tävlingsgrenarna. Mer information om att tävla i agility hittar du hos Svenska Agilityklubben.

Prenumerera på vårat nyhetsbrev