Runsavägen 10, Upplands Väsby
070–292 29 20

Om oss

Josefine Vilhelmson – Tillförordnad VD

Jag heter Josefine Vilhelmson och är tf. VD på Stockholms Hundsportcentrum.

Jag var med och grundade och drev Stockholms Hundsportcentrum som VD under de tre första verksamhetsåren sedan vi i familjen startade upp bolaget 2012. Efter två år med en extern VD har jag nu återkommit och driver återigen bolaget, åtminstone till vidare, nu med två små barn i familjen.

Jag har en lång och mycket aktiv agilitykarriär bakom mig och har haft ett antal hundar, både Sheltisar och Border Collies. Jag har tävlat SM ett antal gånger och har ett silver i lag 2014. Jag har också tävlat en del, om än sparsamt, i rally lydnad. Av olika anledningar har jag inga hundar alls idag utan får nöja mig med mina två underbara människograbbar Isak och Simon.

Mitt motto idag är att på alla möjliga sätt försöka bidra till att ge bästa möjliga service till alla våra kunder, både de som hyr tider i hallen och alla våra kurs- och tävlingsdeltagare. Jag strävar efter att alla som kommer till oss ska känna att allt vi erbjuder präglas av högsta möjliga standard både vad gäller hallen, övriga lokaliteter och naturligtvis våra instruktörer.

Telefon: 070-292 29 20
Email: josefine@stockholmshundsportcentrum.se


Stig Vilhelmson – Vaktmästare/Styrelseordförande

Jag heter Stig Vilhelmson och är ansvarig för driften och skötseln av allt det materiella på vår anläggning. Jag är även styrelseordförande och huvudägare i Stockholms Hundsportcentrum. På anläggningen ser du mig oftast med verktyg eller städredskap i händerna. Det finns alltid något som ska lagas, ändras eller röjas. Vid större events jobbar jag också ofta i köket.

Jag är Civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och har jobbat i finansbranschen i över 30 år innan jag sadlade om från börsen till vår hund verksamhet. Jag har aldrig haft någon egen hund, men har naturligtvis varit väldigt delaktig i alla de hundar som alltid funnits i vårt hem sedan Desirée och jag flyttade ihop. Jag varken tränar eller tävlar med någon av hundarna, men Desirée brukar säga att jag är hennes Personal Doggy Jogger eftersom jag är ute på en rejäl löprunda med våra hundar varje morgon. Min egen övriga träningstid lägger jag annars på golf, som är min passion på fritiden.

Mitt främsta mål är att på alla sätt försöka bidra till att alla kunders upplevelse hos oss på Stockholms Hundsportcentrum blir så positiv som möjligt.

Telefon: 070 – 876 86 01
Email: stigvil@gmail.com


Desirée Vilhelmson – Lydnadsinstruktör

Jag heter Desirée Vilhelmson och är ansvarig för lydnads- och bruksdelarna i vår kursverksamhet,  jag är även delägare i bolaget.

Jag har en fil.kand. i beteendevetenskap med pedagogisk inriktning från Stockholms universitet. Sedan 47 år har jag haft hund, och har dessutom varit aktiv medlem i Svenska Brukshundklubben (SBK) i 35 år. Under årens lopp har jag gått en mängd olika vidareutbildningar. År 1993 blev jag SBK allmänlydnadsinstruktör och några år därefter SBK tävlingslydnadsinstruktör.

Jag har under åren både tävlat bruksprov och lydnadsklass med alla mina hundar, varav flertalet har varit schäfrar. Med två av dessa tävlade jag i elitklass spår. Just nu har jag dock två Border Collies, den äldsta heter ”Winnie” och henne har jag tävlat i lydnadsklass elit. Karriären med Winnie har jag tyvärr tvingats avsluta på grund av att hon drabbats av en synnedsättning. Med min andra hund ”Play” tävlar jag i elitklass spår, och där har vi nu två certifikat. Vi ska även starta i lydnadsklass 2 under året.

Mitt främsta mål som instruktör är att hund och ägare ska komma närmare varandra genom ömsesidig förståelse.

Telefon: 070 – 854 09 87


Marie Andersson – Instruktör, Administratör, Städansvarig

Jag heter Marie Andersson och har flera olika roller på Stockholms Hundsportcentrum. Jag städar, sköter en del administrativa uppgifter samt håller kurser och privatträningar.

Jag har en bred instruktörsutbildning och kan lite om mycket. Jag har hållit kurser i egen regi samt för Uppsala Hundvänners LKK i grundläggande agility, rallylydnad för nybörjare och fortsättningsklass samt valpkurser och aktiveringskurser. Under årens lopp har jag haft många olika hundar hemma. Dels egna, dels inackorderade och dels för träning/utvärdering.

Mitt intresse för hundar och träning började på allvar 2009 när jag köpte min första egna hund, blandrasen Miqro. Vi har provat på många olika saker och har tävlat i rallylydnad, agility och lydnad. I skrivande stund har jag precis anmält oss till vår första freestyletävling. Vi har alltid pysslat mycket med tricks och Miqro kan många olika saker. En av de saker som brukar imponera mest är när han stoppar pengar i sin spargris. Min nuvarande flock består av Miqro, Myzaq och Olga. Myzaq och Olga är av rasen russkiy toy och tränas mestadels i agility och lydnad.

Som instruktör försöker jag alltid hitta och ta fram det bästa i varje ekipage.

Email: boka@stockholmshundsportcentrum.se


Angela Lund – Lydnadsinstruktör

Jag heter Angela Lund och håller kurser i Jaktapportering. Därtill håller jag även de flesta Valp- och Allmänlydnadskurserna här på Stockholms Hundsportcentrum.

Jag har en Fil.kand. inom pedagogik från Lärarhögskolan. Jag har haft hund i 40 år och varit medlem i Svenska Brukshundklubben (SBK) sedan 1978. Jag startade min instruktörsbana år 1994 som Allmänlydnadsinstruktör, år 2003 blev jag även SBK tävlingslydnadsinstruktör. Dessutom har jag byggt på med olika vidareutbildningar under årens lopp.

Jag har haft en del olika hundraser genom åren och i aktivitetshänseende har det mest handlat om Bruks och Lydnad. Tävlat har jag framför allt gjort i Sök och Lydnadsklass.

Sedan ett antal år tillbaka har Apporteringsjakt och dess träning fascinerat mig. Nu tävlar jag med min Flatcoated Retriever, ”You”, i elitklass C-prov och vi kör även i Öppen klass B-prov (2:a pris). Vi har påbörjat tävlingskarriären i de vanliga lydnadsklasserna. I familjen bor även ”Will” som är en ung Jaktlabrador. Med honom har jag startat Öppen klass B-prov (3:e pris). Planen för Will är att tävla jaktprov och lydnadsklass.

Med vägledningen som profession och specialitet hoppas jag på att kunna guida till en djupare förståelse och samvaro mellan hund och ägare.


Nadine Rinderud – Agilityinstruktör

Jag heter Nadine Rinderud och är agilityinstruktör på Stockholms Hundsportcentrum.

Jag har en examen från Mälardalens Högskola och är till vardags lärare på grundskolenivå. Jag är utbildad agilityinstruktör och dessutom hundfysioterapeut genom Stefan Rosén på Redog som jag också samarbetar med. Under 15 år har jag haft hund, och jag har hela tiden hållit mig till Border Collien som ras.

Mitt agilityintresse startade med Timmy, min första Border Collie. Just nu har jag fyra Border Collies: Vic, Robin och Mike som tävlar i klass 3 och unghunden Colin. Jag har tävlat i SM i agility varje år sedan 2009 och har vunnit SM i lag 2013 och 2014. Jag har också internationella meriter genom deltagande i den svenska landslagstruppen under flera år då jag representerat Sverige i olika sammanhang. Jag har också både svenska och finska championat.

Vid sidan av agilityn är jag också väldigt intresserad av hundarnas fysik innebärande att jag lägger mycket tid på hundarnas fysik, allt för att hundarna ska kunna ska kunna prestera på topp med minimerad skaderisk.

För mig handlar agility väldigt mycket om känsla, men samtidigt en hel del om teori. Min pedagogiska ådra gör att jag vill att föraren verkligen på djupet ska förstå varför man ska göra olika saker på specifika sätt. Detta för att föraren ska bli så tydlig och konsekvent som möjligt i sitt agerande mot hunden.

Email: boka@stockholmshundsportcentrum.se


Annelie Bramstång – Agilityinstruktör

Jag heter Annelie Bramstång och håller agilitykurser här på Stockholms Hundsportcentrum.

Jag har haft hund i 9 år. Jag har varit SBK agilityinstruktör sedan 2011, A1 och A2. Via SBK har jag också gått Grundmodulen. Jag är även certifierad Canineopat, hundsiminstruktör och balansbollsinstruktör. Jag är även ägare till hundsimmet, Aktiv Hundfys som ligger på Stockholms Hundsportcentrum där jag jobbar med rehabilitering och friskvård i och utanför poolen.

Mina två hundar är Troya som är en blandras tik på 11 år och Primm, en Border Collie tik på 4 år. Med Troya vann jag ungdoms SM 2014 i agility och deltog individuellt i SM året därpå. Jag har även tävlat SM i lag. Dessutom har jag tävlat i lydnadklass och rallylydnad med Troya. Sedan ett par år är hon pensionerad och nu är Primm på väg upp i tävlingssammanhang i agility.

Jag strävar efter att göra hundträningen så enkel och glädjefylld som möjligt. Jag upplever att det finns vissa tendenser att komplicera träningen lite för mycket. Jag lägger även mycket vikt vid hundens hälsa..