Runsavägen 10, Upplands Väsby
070–292 29 20

Om oss

Josefine Durén, fd Vilhelmson – VD & Agility instruktör

Jag heter Josefine Durén och är VD på Stockholms Hundsportcentrum.

Tanken om att starta en hundträningshall väcktes då jag själv tränade och tävlade aktivt med mina hundar. Med stöttning av mina föräldrar startade jag företaget och i november år 2012 invigdes Stockholms Hundsportcentrum.

Jag har en lång och mycket aktiv agilitykarriär bakom mig och har haft ett antal hundar, både Sheltisar och Border Collies. Jag har tävlat SM ett antal gånger och har ett silver i lag 2014. Jag har också tävlat en del, om än sparsamt, i rally lydnad. År 2008 utbildade jag mig till SBK agilityinstruktör, A1. Av olika anledningar har jag inga hundar alls idag utan får nöja mig med mina två underbara människograbbar Isak och Simon.

Mitt motto idag är att på alla möjliga sätt försöka bidra till att ge bästa möjliga service till alla våra kunder, både de som hyr tider i hallen och alla våra kurs- och tävlingsdeltagare. Jag strävar efter att alla som kommer till oss ska känna att allt vi erbjuder präglas av högsta möjliga standard både vad gäller hallen, övriga lokaliteter och naturligtvis våra instruktörer.

Telefon: 070-292 29 20
Email: josefine@stockholmshundsportcentrum.se


Mika Durén – Ekonomiansvarig & Vaktmästare

Jag heter Mika och är ansvarig för ekonomin på Stockholms Hundsportcentrum.

Jag är gift med Josefine och tillsammans har vi två underbara söner, Isak och Simon.

Jag är uppvuxen med hund i familjen och har följt med Josefine på agility-tävlingar när hon fortfarande var aktiv men jag har aldrig själv haft eller tränat hund.

De senaste drygt 10 åren har jag jobbat som kock på ett antal restauranger i och runt Stockholm men har nu valt att sadla om och dra mitt strå till familjeföretaget.

Mina arbetsuppgifter i företaget är i första hand att sköta ekonomin och bokföringen men jag har utöver det tagit över Stigs roll i form av vaktmästare. På anläggningen ser du mig ofta med verktyg eller städredskap i händerna. Det finns alltid något som ska lagas, ändras eller röjas. Förhoppningsvis ska även mina kulinariska kunskaper komma väl till pass i köket.

Mitt mål är att med min arbetsmoral och flexibilitet bidra till att alla kunder och besökare får en bra och givande upplevelse här på Stockholms Hundsportcentrum.


Stig Vilhelmson – Styrelseordförande

Jag heter Stig Vilhelmson och har varit med i företaget sedan den allra första starten. Jag har varit ansvarig för driften och skötseln av allt det materiella på vår anläggning, men nu har Mika tagit över det mesta. Jag är även styrelseordförande och huvudägare i Stockholms Hundsportcentrum. Vid större events jobbar jag också ofta i köket.

Jag är Civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och har jobbat i finansbranschen i över 30 år innan jag sadlade om från börsen till vår hund verksamhet. Jag har aldrig haft någon egen hund, men har naturligtvis varit väldigt delaktig i alla de hundar som alltid funnits i vårt hem sedan Desirée och jag flyttade ihop. Jag varken tränar eller tävlar med någon av hundarna, men Desirée brukar säga att jag är hennes Personal Doggy Jogger eftersom jag är ute på en rejäl löprunda med våra hundar varje morgon. Min egen övriga träningstid lägger jag annars på golf, som är min passion på fritiden.

Mitt främsta mål är att på alla sätt försöka bidra till att alla kunders upplevelse hos oss på Stockholms Hundsportcentrum blir så positiv som möjligt.

Telefon: 070 – 876 86 01
Email: stigvil@gmail.com


Desirée Vilhelmson – Lydnadsinstruktör

Jag heter Desirée Vilhelmson och är ansvarig för lydnads- och bruksdelarna i vår kursverksamhet,  jag är även delägare i bolaget.

Jag har en fil.kand. i beteendevetenskap med pedagogisk inriktning från Stockholms universitet. jag har haft hund i 47 år, och har varit aktiv medlem i Svenska Brukshundklubben (SBK) i 35 år. Under årens lopp har jag gått en mängd olika vidareutbildningar. År 1993 blev jag SBK allmänlydnadsinstruktör och några år därefter SBK tävlingslydnadsinstruktör.

Jag har under åren både tävlat bruksprov och lydnadsklass med alla mina hundar, flera av hundarna har tävlat på elitnivå. Nu har jag två Border Collies, Play och Easy. Med Play tävlar jag i elitklass spår, och där har vi nu två certifikat. Vi ska även starta i lydnadsklass 2 under året. Easy är än så länge unghund och vi har framtiden för oss.

Mitt främsta mål som instruktör är att hund och ägare ska komma närmare varandra genom ömsesidig förståelse.

Telefon: 070 – 854 09 87


Angela Lund – Jakt- och Lydnadsinstruktör

Jag heter Angela Lund och håller kurser i Jaktapportering. Därtill håller jag även de flesta Valp- och Allmänlydnadskurserna här på Stockholms Hundsportcentrum.

Jag har en Fil.kand. inom pedagogik från Lärarhögskolan. Jag har haft hund i 40 år och varit medlem i Svenska Brukshundklubben (SBK) sedan 1978. Jag startade min instruktörsbana år 1994 som Allmänlydnadsinstruktör, år 2003 blev jag även SBK tävlingslydnadsinstruktör. Dessutom har jag byggt på med olika vidareutbildningar under årens lopp.

Jag har haft en del olika hundraser genom åren och i aktivitetshänseende har det mest handlat om Bruks och Lydnad. Tävlat har jag framför allt gjort i Sök och Lydnadsklass.

Sedan ett antal år tillbaka har Apporteringsjakt och dess träning fascinerat mig. Nu tävlar jag med min Flatcoated Retriever, You, i elitklass C-prov och vi kör även i Öppen klass B-prov (2:a pris). Vi har påbörjat tävlingskarriären i de vanliga lydnadsklasserna. I familjen bor även Will som är en ung Jaktlabrador. Med honom har jag startat Öppen klass B-prov (3:e pris). Planen för Will är att tävla jaktprov och lydnadsklass.

Med vägledningen som profession och specialitet hoppas jag på att kunna guida till en djupare förståelse och samvaro mellan hund och ägare.


Nadine Rinderud – Agilityinstruktör

Jag heter Nadine Rinderud och är agilityinstruktör på Stockholms Hundsportcentrum.

Jag har en examen från Mälardalens Högskola och är till vardags lärare på grundskolenivå. Jag är utbildad agilityinstruktör och dessutom hundfysioterapeut genom Stefan Rosén på Redog som jag också samarbetar med. Under 15 år har jag haft hund, och jag har hela tiden hållit mig till Border Collien som ras.

Mitt agilityintresse startade med Timmy, min första Border Collie. Just nu har jag fyra Border Collies: Vic, Robin, Mike och Collin som tävlar i klass 3. Jag har tävlat i SM i agility varje år sedan 2009 och har vunnit SM i lag 2013 och 2014. Jag har också internationella meriter genom deltagande i den svenska landslagstruppen under flera år då jag representerat Sverige i olika sammanhang. Jag har också både svenska och finska championat.

Vid sidan av agilityn är jag också väldigt intresserad av hundarnas fysik innebärande att jag lägger mycket tid på hundarnas fysik, allt för att hundarna ska kunna ska kunna prestera på topp med minimerad skaderisk.

För mig handlar agility väldigt mycket om känsla, men samtidigt en hel del om teori. Min pedagogiska ådra gör att jag vill att föraren verkligen på djupet ska förstå varför man ska göra olika saker på specifika sätt. Detta för att föraren ska bli så tydlig och konsekvent som möjligt i sitt agerande mot hunden.

Email: boka@stockholmshundsportcentrum.se


Annelie Bramstång – Agilityinstruktör

Jag heter Annelie Bramstång och håller agilitykurser här på Stockholms Hundsportcentrum.

Jag skaffade min första hund år 2009 och utbildade mig till SBK agilityinstruktör år 2011, både A1 och A2. Via SBK har jag också gått Grundmodulen. Jag är även certifierad Canineopat, hundsiminstruktör och balansbollsinstruktör. Jag är även ägare till hundsimmet, Aktiv Hundfys som ligger på Stockholms Hundsportcentrum där jag jobbar med rehabilitering och friskvård i och utanför poolen.

Jag har nu två Border Collies, Primm och Millie. Med Primm tävlar jag lite av varje och Millie är ännu en unghund med framtiden framför sig. Med min tidigare hund, Troya vann jag ungdoms SM 2014 i agility och deltog individuellt i SM året därpå. Jag har även tävlat SM i lag. Dessutom tävlade vi i lydnadklass och rallylydnad.

Jag strävar efter att göra hundträningen så enkel och glädjefylld som möjligt. Jag upplever att det finns vissa tendenser att komplicera träningen lite för mycket. Jag lägger även mycket vikt vid hundens hälsa.


Emilie Billander – Agilityinstruktör

Jag heter Emilie och håller agilitykurser på Stockholms Hundsportcentrum.
År 2008 började jag träna och tävla flera olika hundsporter med min franska bulldog Knut.
Sedan dess har jag haft tre Kelpies, en Berger des Pyrenées och två Border Collies som jag arbetat med. Jag tävlar aktivt i agility i klass 3 och har kvalat till SM för år 2020 med mina Kelpies Cula & Zoe.
Vi har deltagit på lag SM och individuella SM sedan 2013. Vår bästa bedrift hittills på SM 2019 var en 3:e placering i hopploppet med Cula.
Hösten 2019 började jag tävla med min BC, Perl, och vi tävlar nu i klass 2.

Jag är utbildad inom SBK till agilityinstruktör både A1 och A2. Utöver det har jag även gått allmänlydnadsinstruktörsutbildning och specialsöksinstruktörsutbildning.
Att ha en grund inom flera olika hundsporter anser jag gynna både den blivande föraren och agilityhundens karriär.
Jag försöker alltid lära mig mer, och går ofta kurser för att få tankeställare, ny inspiration, och för att öka min kreativitet.

Målet med min egen träning är att lära mina hundar bra grunder som jag alltid kan gå tillbaka till om någon svårighet dyker upp. Det stora målet är alltid att ha roligt med mina bästa vänner!

Målet med mina kurser är ge deltagarna fullt fokus på deras individuella nivå, och att ge dem verktyg och förståelse för att sedan kunna arbeta vidare och nå sina egna mål.
Det viktigaste för mig är att både hund och förare får en förståelse för vad dom ska göra tillsammans på planen.


Annie Englund – Agilityinstruktör

Jag heter Annie Englund och är agilityinstruktör på Stockholms Hundsportcentrum.

I grunden är jag utbildad djurvårdare på Säbyholms Naturbruksgymnasium och via Svenska Brukshundsklubben är jag utbildad allmänlydnadsinstruktör (2011) och agilityinstruktör (2012). Jag har även gått en vardagslydnadsinstruktörsutbildning på Hundens Hus (2008).

Jag lever och andas hund i stort sett 24 timmar om dygnet. Till vardags driver jag mitt företag Hundlyans Dogwalking och har våren 2020 jobbat 14 år som hundrastare. Jag har därmed en bred erfarenhet av många olika raser och typer av hundar.

Jag har tre egna Border Collies, Stella 12 år, Tsuki 6 år och Boo 2 år. Jag älskar all typ av hundträning men det är agilityn mitt hjärta bultar mest för och det är främst agility som jag tränar och tävlar aktivt med mina hundar. 

Mitt andra stora intresse är vallning och på somrarna sköter jag tillsynen på ett gäng får och har därmed tillgång till att valla. Med Tsuki har jag gjort vallhundsprov och han är godkänd vallhund. Planen är att göra vallhundsprovet även med Boo.

Innan Stella blev pensionär hann vi delta i en landslagsuttagning och kvala oss till agility SM 2017 och 2018. Med både Boo och Tsuki siktar jag på SM och mitt drömmål är att ta en plats i landslaget.

 Jag brinner för grundträning och effektiv hundträning som t ex att ta till vara på tillfällen i vardagen där jag kan träna små tricks med mina hundar som blir till nyttiga förkunskaper som sen underlättar agilityträningen på planen. Jag tror aldrig man är fullärd och går gärna kurser för att utvecklas och inspireras.

Mitt mål när jag håller kurs är att deltagarna ska få med sig den kunskap och inspiration som behövs för att träna vidare mot sina egna mål och utvecklas till sitt bästa jag utefter sina egna förutsättningar, och självklart att både hund och människa har haft roligt under kursens gång.


Elin Nordström – Rallylydnadsinstruktör

Jag heter Elin Nordström och håller kurser i rallylydnad på Stockholms Hundsportcentrum.

Mitt hundintresse startade år 2008 när jag skaffade min första hund, en Collie. Jag utbildade mig till instruktör i allmänlydnad år 2017 och år 2018 utbildade jag mig till domare i rallylydnad. Under 2019 gick jag även agilityinstruktörsutbildningen, A1. Jag har därtill flera utbildningar som funktionär i olika tävlingsgrenar. Jag är väldigt aktiv i mitt ideella arbete inom brukshundsklubben och år 2019 tilldelades jag priset som Årets Eldsjäl inom Svenska Brukshundklubben.

Nu har jag tre hundar, två Collies som heter Lexie och Blaze, och en Border Collie, Ghost. Vi är mångsysslare och tränar och tävlar i agility, bruks (spår och sök), lydnad, rallylydnad och tränar även vallning. Jag har även ett stort intresse i hundars mentalitet och är ibland figurant på MH test.

Rallylydnad var den första hundsportgrenen jag tävlade i och jag lyckades faktiskt vinna min första tävling med min Collie tik Lexie, vilket gav blodad tand! Rallylydnad är verkligen en sport som passar alla förare och hundar vilket man ser om man besöker en rallytävling. Det som verkligen tilltalar mig med rallylydnaden är att det i första han handlar om glädje och samarbete mellan förare och hund.

Det viktigaste för mig både i min egen träning, och i rollen som instruktör, är att ekipaget har roligt tillsammans. Jag strävar efter att alla ska få en förståelse för hundars och förares olikheter eftersom man då kan se sin egen resa och utveckling och därmed glädjas åt den.