Valpkurs Stockholm

Lägg grunden för en fin relation med din nya familjemedlem genom att gå en valpkurs. Hos Stockholms Hundsportcentrum får du lära dig om belöningsbaserade inlärningsmetoder, och hur du kan bygga upp en fin relation med din nya valp eller unghund.

En valpkurs är ett utmärkt första steg för alla typer av hundar – oavsett vad du har för planer inför framtiden. Att lära sig att umgås och träna med sin hund med mjuka metoder och ett belöningsbaserat tänk gör att du sedan kan gå vidare till valfri typ av träning eller tävlingsgren om det känns spännande. Eller om du helt enkelt är nöjd med ett härligt promenadsällskap och en fyrfota familjemedlem som hänger med i vardagen så är våra valpkurser också den perfekta grunden.

Anmäl dig till en valpkurs på vår anläggning strax norr om Stockholm redan idag!

Varför gå en valpkurs?

En valpkurs lägger grunden för ett gott samarbete mellan hund och ägare. Här får du lära dig om hundägande och hundpsykologi utifrån etablerad forskning så att du verkligen förstår din nya vän och hur du på bästa möjliga sätt kan bygga upp ett fint samarbete mellan er.

Du får chansen att öva på grundläggande färdigheter i trygg miljö och det finns gott om tid att ställa frågor och prata med andra om hundägandet.

Även den som är en ganska van hundägare kan ha nytta av att gå en valpkurs. Den ger bland annat möjlighet till social träning av hunden med andra unga hundar på ett tryggt sätt. 

En valpkurs i trygg miljö

När du och din hund är nya tillsammans så är det viktigt att få börja öva i en trygg miljö. Vår uppvärmda hundhall erbjuder ytor där det inte gör något om det inte fungerar perfekt med inkallningen direkt eller om din valp blir uppspelt. Här övar ni utan risk för att hunden springer bort.

Lokalerna har golv som är anpassade för hundträning, har bra belysning, håller lagom temperatur och har utrustning för att prova på olika hundsporter och övningar om det känns spännande.

Vår inhägnade rastgård på över en hektar gör det också möjligt att träna på hundmöten och att hunden får leka med andra i en trygg utemiljö i direkt anslutning till kursen.

Vi arbetar med positiv förstärkning

Vår målsättning är att du och din valp ska ha en god relation och att ni ska finna glädjen i att träna tillsammans. Det är därför vi arbetar med positiv förstärkning, det vill säga att man belönar och förstärker det som är positivt i rätt stund. Det ger ökade förutsättningar för en god relation. Att arbeta med belöningsbaserad träning gör oss som hundägare mer värda i hundens ögon. När vi belönar önskvärda beteenden hos hunden kommer även mindre önskvärda beteende släckas ut. Vår uppgift i relationen till hunden är alltså att leta rätt och belöna det istället för att säga nej till beteenden vi inte vill att hunden gör.

Våra valpkurser och vardagslydnadskurser

Valpkurs: En kurs för dig som har en valp eller unghund från 12 veckor och upp till cirka 7 månader. Här går vi igenom hundens belöningssystem, hantering av valpen och att få den att slappna av när det inte är träning (passivitet), tränar på följsamhet både löst och i koppel, övar på inkallning och enkel vardagslydnad som sitt och ligg. Det finns även tillfälle att öva på kloklippning. 

Kursens syfte är att du ska få kunskap och verktyg som hjälper dig att utveckla en fin relation till din hund och att bygga upp goda vanor i vardagen. Vår valpkurs genomförs i små grupper så att alla får individuell hjälp och feedback på träningen och chansen att ställa frågor.

Innehållet på kursen anpassas till deltagarnas behov och önskemål. Även om du är hundvan kan en valpkurs vara ett bra komplement för att din hund ska få chansen att träna i en miljö där det är andra hundar.

Grundkurs vardagslydnad: En kurs för dig som har en hund över 7 månaders ålder men som inte har gått en valpkurs och känner att du behöver lite hjälp vidare. Innehållet liknar det i valpkursen, men är anpassat för lite äldre hundar. Precis som på valpkursen anpassas innehållet till deltagarnas behov och önskemål.

Vardagslydnadskurs: Fortsättningen för dig som har gått en valpkurs eller grundkurs i vardagslydnad. Här arbetar vi fortsatt med att bygga upp er relation så att vardag och träning går hand i hand. Vi tränar vidare på inkallning, att gå avslappnat i koppel, passivitet, stanna kvar, skvallerträning, övar på hundmöten med mera.

Valpkurs för agilityhunden: Planerar du att träna och kanske tävla i agility med din valp i framtiden? Här får ni grundträning som hjälper er att bygga upp en fin kommunikation som krävs för att bli ett framgångsrikt agilityekipage. Ni får öva på grundläggande hundträning, belöningsövningar, kroppskontroll, följsamhet, självkontroll, grunderna i handling med mera för att stärka er relation och ge goda förutsättningar för framtida träning. Självklart anpassat till unga hundars förmåga både kroppsligt och mentalt.

Anmäl dig till valpkurs i Stockholm

Vi startar kurser med jämna mellanrum och vi har kurstider både på förmiddagar, eftermiddagar och kvällar för att passa så många som möjligt. De flesta kurserna hålls på sex tillfällen som är 1,5 timme per gång.

Våra instruktörer har lång erfarenhet av att hålla kurser, de har instruktörsutbildning och olika slags vidareutbildningar. De är själva aktiva inom olika former av hundsport som exempelvis lydnad, bruks, jaktapportering, agility och rallylydnad. Läs gärna mer om våra instruktörer här.

Skulle du bli inspirerad att fortsätta lära dig mer tillsammans med din hund så erbjuder vi ett flertal andra hundkurser inom olika hundsportgrenar. Ta en titt här på vårt fullständiga utbud av hundkurser.