Hoppa till innehåll

Prova på & Övriga kurser

Anmälningsvillkor – Läs igenom detta innan du anmäler dig.

Första hjälpen – när olyckan är framme

Föreläsning för Leg Veterinär Ylva Trygger

Under föreläsning får du kunskap om akutsjukvård. Du lär dig kontrollera andning, hjärtfrekvens och medvetandgrad och hur du stoppar en blödning. Vi går igenom hur du hanterar och förflyttar en orolig dålig hund för att varken hunden eller du själv ska komma till skada. Ormbett, fästingar, värmeslag och sårskador beskrivs så att du är väl förberedd om en olycka skulle inträffa. Du lär dig hur en frisk hund ser ut och vilka tecken och symtom du kan iaktta när hunden inte mår bra.

Kursinnehåll i punktform

Grundläggande anatomi och fysiologi, Kontroll av andning, Konstgjord ventilation, Kontroll av blodcirkulation, Kontrollera inre och yttre blödning, Hjärtmassage, Medvetandekontroll, Förflyttning och handhavande, Chock, Ormbett, Värmeslag, Nedkylning, Sårskador/bitskador, Främmande kropp, Kräkning och diarré, Pyometra, Fästingar, Fästingsjukdomar, Magomvridning, Hundens apotek, Medicinering

Förkunskaper: Inga förkunskaper. Föreläsningen passar både förstagångs hundägaren och den erfarna hundägaren. Riktar sig även till privatpersoner som jobbar med hund, på hunddagis eller som hundpsykolog.

Antal deltagare: 20 personer (utan hund)

Föreläsningen hålls i caféet

För information om aktuella kursstarter, tider, pris mm, vänligen klicka på Boka-knappen.

Kombinerat prova på tillfälle

Är du nyfiken på agility, rallylydnad och nosework? Vill du veta mer om respektive gren innan du anmäler dig till kurs? Då är detta kombinerade prova på tillfälle perfekt för dig!

På den här kursen får du en inblick i de tre olika hundsporterna: agility, rallylydnad och nosework. Vi har en teoretisk genomgång för respektive sport och därefter provar vi på dem tillsammans.
Alla grenarna går att utöva på allt från aktiveringsnivå till tävlingsnivå och passar de allra flesta hundar och förare.

Syftet med kursen är att du och din hund ska få möjlighet att hitta en rolig hundsport som ni vill träna vidare inom!

Kursen innehåller praktik blandat med teori och anpassas efter deltagarnas behov.

Förkunskaper: inga förkunskaper krävs men en god allmänlydnad är en bra förutsättning.

Antal deltagare: max 6 ekipage

Kursen hålls inomhus.

För information om aktuella kursstarter, tider, pris mm, vänligen klicka på Boka-knappen.

Kortkurs för barn - Aktivera din hund

Barn är allt som ofta riktiga hejare på att aktivera oss föräldrar, så varför inte se till att de emellanåt även aktiverar familjens hund? Kursen är avsedd för barn med ett hundintresse och som är mellan ca 6 till 13 år gamla.

Under kursen kommer vi att prova på hundsporten agility, och lära oss om aktiveringsövningar som är lätta att träna i vardagen.

Syftet med kursen är att barnen på ett enkelt och lekfullt sätt ska få utforska hur det går till när man aktiverar och tränar sin hund.

Kursen innehåller både praktik och teori.

Viktigt att notera: Varje barn måste under hela kursen ha en målsman närvarande och denna tar det övergripande ansvaret för sin hund.

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs, dock bör hunden vara ca 10 månader och uppåt.

Antal deltagare: max 6 ekipage

Kursen hålls inomhus.

För information om aktuella kursstarter, tider, pris mm, vänligen klicka på Boka-knappen.