Hallen

Sverige är ett underbart land, MEN under stora delar av året är det svårt att träna med hundar på ett bra sätt på grund av klimatet. Därför har vi skapat Stockholms Hundsportcentrum AB som erbjuder utmärkta möjligheter till träning året om i vår inomhushall. Med en träningsyta på 1600 m2, alltså 40×40 meter är det Sveriges största inomhushall för hundträning. Hallen är uppvärmd och håller en temperatur på ca 15 grader. Vi har även satsat på bra belysning i hela hallen.

Hallen är till vardags uppdelad i tre delar med draperier och staket emellan. Hallen hyrs ut per timme och del. Givetvis går det även att hyra två delar, eller hela hallen.

För att skapa så bra träningsmöjligheter som möjligt krävs ett bra underlag. I vår hall har vi en gummimatta med mönstrat ytskikt från Matting. Denna ger både ett bra grepp och en bra svikt som är skonsam för såväl hund som förare.

Halldel Fähunden är utrustad med en komplett hinderpark från finska Agimet. I denna halldel står alltid agilityhindren framme och måste alltså inte plockas bort när man tränat klart. Ofta finns det en färdig bana man kan träna på. Samtliga balanshinder är försedda med hjul vilket gör att man kan flytta dem även om man är ensam. Halldel Snobben är utrustad med lydnadshopphinder, koner samt rallyskyltar och rallyskylthållare. Även i Snobben finns agilityhinder, men här måste hindren plockas fram/tillbaka om man vill använda dem. Halldel Pluto är utrustad med lydnadshopphinder, koner, spegel, bruksstege samt rallyskyltar och rallyskylthållare.

Halldel pluto

Halldel Pluto

12 x 40 m (480 m2)

I denna halldel finns en bruksstege, spegel, lydnads hopphinder, rallyskyltar, rallyskylthållare samt en del koner.

halldel pluto

Halldel Snobben

12 x 40 m (480 m2)

I denna halldel finns ett lydnads hopphinder, rallyskyltar, rallyskylthållare samt en del koner.

Det finns även agilityhinder. De hinder som finns är 12 hopphinder (lägsta höjd 15cm), två korta tunnlar på 3 meter, två långa tunnlar på 6 meter, ett odelbart däck, kan justeras i höjd (lägsta höjd 15 cm), balans med matta, gunga med matta, säck med tyngre plastsläp, alléslalom, 12 pinnars slalom, 2×2 slalom, tränings kontaktfält i gummigranulat. Hindren måste plockas fram/tillbaka.

Halldel Fähunden

Halldel Fähunden

16 x 40 m (640 m2)

I denna halldel finns en full Agimet agilityhinderpark.

Det som finns i hallen:

  • 15 stycken hopphinder (lägsta höjd är 8 cm och följande är 25 cm, 30cm etc.). Inom kort kommer vi kunna erbjuda även 10cm och 15cm.
  • Två korta tunnlar på 4 meter och två långa tunnlar på 6 meter, samt tunnelsäckar
  • Däck (två olika lägen, hopphöjd för små hundar 28 cm och för stora hundar 50cm
  • Långhopp (höjd på första biten 14 cm)
  • Muren (höjd på gröna bitarna 9cm, höjd på mini biten 12cm, medi biten 25,5cm och maxi biten 46cm
  • Oxer
  • Balans, gunga och A-hinder i gummigranulat som har hjul under så det går lätt att flytta dem.

Hindren står alltid alltid framme och behöver inte plockas undan.