Hoppa till innehåll

Agility - Aktiveringsinriktade kurser

Anmälningsvillkor – Vänligen läs igenom detta innan du anmäler dig. Vid genomförd anmälan anses du godkänna villkoren.

Agility Nybörjarkurs

Vill du testa agility? Då är detta rätt kurs för dig!

Kursen är avsedd för dig som vill ta det första steget in i agilityns underbara värld med inriktning att ha det som en rolig aktivering tillsammans med din hund.

Under kursen går vi igenom hur man kan lära in agilityhindren, få hunden att söka hinder självmant samt bygga hundens självförtroende för olika hinder. Mest fokus lägger vi på att hundarna ska komma en bra bit i inlärningen av hopphinder, tunnel, däck, mur, långhopp, och oxer. Vi påbörjar också inlärningen gällande slalom och kontaktfältshindren. Vi kommer att gå igenom grunderna i belöningsträning och även andra nyttiga övningar för agilityträningen som tex stanna kvar, runda kon mm.

Syftet med kursen är att ge hundarna trygghet och gott självförtroende i agilitysituationen som gör att de med glädje går vidare i agilityvärlden.

Kursens innehåll anpassas efter deltagarnas behov. Kursen innehåller både praktik och teori.

Förkunskaper: Hunden ska helst vara minst 1 år gammal. Viss allmänlydnad är en god förutsättning för att ta till sig kursen på bästa sätt.

Antal deltagare: max 6 ekipage

Kursen hålls inomhus.

Agility Fortsättningskurs

Kursen är avsedd för dig som vill gå vidare i den fantastiska agilityvärlden med siktet inställt på att ha sporten som en rolig aktivering.

Under kursen går vi igenom grunderna i handling och tränar på de mest grundläggande bytena där vi jobbar med att få hunden att följa vårt kroppsspråk. Vårt fokus ligger mestadels hos föraren under kursen, men vi fortsätter även med ren hinderinlärning framförallt vad gäller slalom och kontaktfältshindren.

Syftet med kursen är att föraren kommer en bit på väg vad gäller handlingen av sin hund, samt att få med sig verktyg för vidare hinderinlärning. Kursens innehåll anpassas efter deltagarnas behov.

Kursen innehåller både praktik och teori.

Förkunskaper: Hunden ska vara grundtränad på hopphinder och tunnlar samt kunna arbeta utan koppel.

Antal deltagare: max 5 ekipage

Kursen hålls inomhus.

Handlingskurs Grundnivå

Kursen passar dig som har gått en Agility Fortsättningskurs eller har motsvarande kunskaper och som vill komma vidare i utvecklingen av handlingen. Vi kommer att jobba med kombinationer och kortare banor. Vi finslipar de tre bytena: framförbyte, blindbyte och bakombyte.

Kursen är till största del en handlingskurs vilket betyder att vi inte lägger så mycket tid på ren hinderinlärning. Samtliga hindertyper kan förekomma i kombinationerna undantaget kontaktfältshindren.

Syftet med kursen är att ta sig igenom en hoppbana på ca 17 hinder på hoppklass 1 nivå. Kursens innehåll anpassas efter deltagarnas behov.

Förkunskaper: Ekipaget bör kunna utföra framförbyte, blindbyte samt bakombyte. Hunden ska även kunna hoppa kombinationer på 5-10 hinder i rad.

Antal deltagare: max 4 ekipage

Kursen hålls inomhus.

Kortkurs för barn - Aktivera din hund

Barn är allt som ofta riktiga hejare på att aktivera oss föräldrar, så varför inte se till att de emellanåt även aktiverar familjens hund? Kursen är avsedd för barn med ett hundintresse och som är mellan ca 6 till 13 år gamla.

Under kursen kommer vi att prova på hundsporten agility, och lära oss om aktiveringsövningar som är lätta att träna i vardagen.

Syftet med kursen är att barnen på ett enkelt och lekfullt sätt ska få utforska hur det går till när man aktiverar och tränar sin hund.

Kursen innehåller både praktik och teori.

Viktigt att notera: Varje barn måste under hela kursen ha en målsman närvarande och denna tar det övergripande ansvaret för sin hund.

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs, dock bör hunden vara ca 10 månader och uppåt.

Antal deltagare: max 5 ekipage

Kursen hålls inomhus.