Heidi

Heidi Penttilä

VD

Mitt namn är Heidi Penttilä och jag är VD på Stockholms Hundsportcentrum. Jag är även ansvarig för kurser och privatträning i agility på företaget. Jag har en mastersexamen från Svenska Handelshögskolan i Finland, som huvudämne hade jag entreprenörskap och företagsledning och som biämne marknadsföring. Jag har tidigare jobbat som agilityinstruktör på Kungliga hundar i Göteborg. Innan dess verkade jag under ett antal år som lydnads- och agilityinstruktör i Finland.

Jag började med agility 2010 med min då 7-åriga mellanpudel Tessy och som 10-åring blev hon finsk agilitychampion. Med henne deltog jag i lag-FM (finska mästerskapen) 2012 och 2013. Min andra hund är en dvärgpudel som heter Vicky och med henne deltog jag i FM och finska landslaguttagningen 2014 och SM samt svenska landslagsuttagningen 2015. Vi har även representerat Finland på WAO (World Agility Open) 2014 i Italien och 2015 i Holland. År 2016 represterade vi svenska landslaget på EO och NM. Med Vicky har jag vunnit västra DM i Sverige 2014 och 2015. Vi vann även guld på ungdoms SM i klass 3 år 2015. Mina senaste tillskott i flocken är mellanpudeln Rosey som är född 2014 och mellanpudeln Ivy som är född 2016.

Telefon: 076 – 104 71 59 
Email: heidi@stockholmshundsportcentrum.se

Desirée Vilhelmson

LYDNADSINSTRUKTÖR

Jag heter Desirée Vilhelmson och är ansvarig för Café Hundkexet här på Stockholms Hundsportcentrum AB och liksom Josefine är jag delägare i bolaget. När det gäller vår kursverksamhet håller jag i lydnads- och bruksdelarna.

Jag har en fil.kand i beteendevetenskap med pedagogisk inriktning från Stockholms Universitet. Sedan över 40 år tillbaka har jag haft hund, och har dessutom varit aktiv medlem i Svenska Brukshundklubben (SBK) i mer än 30 år. Under årens lopp har jag gått en mängd olika vidareutbildningar. År 1993 blev jag SBK allmänlydnadsinstruktör och några år därefter SBK tävlingsinstruktör.

På bilden sitter jag tillsammans med min Border Collie TheLook Quickly Winner, ”Winnie”. Jag tävlar Winnie i elitklass lydnad och vi är även uppflyttade till lägre spår.

Telefon: 070 – 854 09 87

Diana Huuki

RALLYLYDNADSINSTRUKTÖR

Jag heter Diana Huuki och är rallylydnadsinstruktör på Stockholms Hundsportcentrum. Jag håller rallylydnadskurser på alla nivåer och även privat träningar. Jag är auktoriserad domare och skrivare i rallylydnad sedan 2014 samt utbildad allmänlydnadsinstruktör.

Jag skaffade min första hund, Tyra, en dansk-svensk gårdshund år 2006, idag har jag tre gårdshundar som jag tränar och tävlar med. Jag har tävlat aktivt i rallylydnad sedan 2008 då sporten fortfarande var inofficiell. Sedan 2012 har jag kvalat in och kommit till SM final med två olika hundar och vi är även kvalade till SM 2016.  Förutom rallylydnad tävlar jag även i lydnad med Tyra.  

Till vardags arbetar jag med hund- och kattfoder, jag har tidigare arbetat inom detaljhandeln för smådjur.

Telefon: 073 – 992 93 13

Tobias Sjöberg

AGILITYINSTRUKTÖR

Jag heter Tobias Sjöberg och jobbar som agilityinstruktör på Stockholms Hundsportcentrum, jag kommer att hålla både kurser och privatlektioner. Jag har varit med i Svenska agilitylandslaget 2014 – 2016. Mina bästa meriter är lagguld på EO 2014, lagbrons på WAO 2015 och lagsilver på EO 2016. Jag har även deltagit på VM 2015 och 2016. Samtliga tävlingar har jag tävlat med min Border Collie Rozz. Jag lägger stor vikt på att få fram en teamkänsla mellan förare och hund på en individpassad nivå.

Email: boka@stockholmshundsportcentrum.se

Lilly Leete

INSTRUKTÖR

Mitt namn är Lilly Leete och jag är 26 år. Jag jobbar som djurvårdare och har 2 sheltisar. Jag har haft hund hela livet och började i tidig ålder att tävla i junior handling och hundutställning med goda resultat. På senare år började jag så småningom med freestyle då jag har ett stort intresse samt tycke för samarbetet med hunden och framför allt för inlärningen där jag oftast använder mig av ”shaping” metoden då jag tycker att den får ut det bästa av både mig själv och min hund. Under 2016 kvalade jag och min hund Shiro till AFC (agria freestyle cup för ungdomar upp till 25 år) finalen 2017 där vi sedan placerade oss på en femte plats i vår klass. Jag tävlar även agility och tävlar i klass 2 med båda mina hundar Shiro och Lisa.

Email: boka@stockholmshundsportcentrum.se

Cili Blomgren

INSTRUKTÖR

Jag heter Cili Blomgren och jobbar som instruktör på Stockholms Hundsportcentrum. Jag har en psykologexamen från Karolinska Institutet och arbetar sedan 2016 som psykolog inom vuxenpsykiatrin. Tidigare har jag arbetat på Klicka hunden med hundkurser och privatträningar samt hållit hundkurser på både Uppsala lokala hundvänners LKK samt Väsby Brukshundklubb. Jag har även arbetat många år ideellt inom Sollentuna Volleybollklubb med olika områden, bl.a. jobbar jag just nu med mental träning för att hjälpa klubbens elitspelare att prestera på topp.

Jag har för tillfället tre hundar. Irja är min tant i flocken, en finsk lapphund på 9,5 år som tyvärr dras med en del fysiska problem. Det var med henne som hundvärlden öppnades för mig och vi har tävlat i både agility och rallylydnad. Sheltien Thea kom till mig som 2,5 årig omplacering och har bott hos mig i 7 år. Thea är en nervös och försiktig liten dam och vi har arbetat mycket med hennes trygghet i vardagen. Thea tävlas aktivt i agility och vi har tillsammans deltagit på SM sedan 2012. 2015 fick vi också möjligheten att tävla i Holland på World Agility Open där vi kom på 5e plats. Kylie är min yngsta hund och en riktig liten galenpanna. Hon fyller strax 6 år och en är Border Collie. Vi har tävlat i både lydnad och rallylydnad men agility är den gren vi satsar på. Vi har som bästa merit ett SM silver i lag. Även om tävling är en viktig del för mig i mitt hundägande är mitt främsta fokus att jag och mina hundar har en vardag vi kan trivas i.

Email: boka@stockholmshundsportcentrum.se

Annika Af Klercker

INSTRUKTÖR

Jag heter Annika Af Klercker och jobbar som instruktör på Stockholms Hundsportcentrum. Jag tävlar med min border collie Storma i klass 3 i agility. I våras kom jag trea på landslagsuttagningen och fick därmed biljett till alla årets stora mästerskap. I mitten av augusti tog vi silvermedalj både individuellt och i lag under nordiska mästerskapen på hemmaplan i Upplands Väsby och innan dess representerade vi Sverige på European Open i Italien. I oktober kommer vi även att representera Sverige både individuellt och i lag på VM! Förra året tog vi oss till final i stortävlingar såsom Sveland Cup, Hulahoppet och Norwegian Open och kom trea i agilityklassen på SM.

Jag brinner för grundträning och att mina hundar ska vara så välutbildade som möjligt för att kunna göra sitt bästa och ge allt på banan. Handlingen bygger på ständigt medvetna val utifrån ett för hunden välkänt system. Jag sätter också stor vikt vid att mina hundar är vältränade fysiskt och lämnar inget åt slumpen när det gäller att hitta sätt att få sin hund att bli sitt bästa jag på banan. Som instruktör vill jag hitta smarta lösningar för alla ekipage så att just DE kan klara en bana eller sekvens på bästa sätt. Handlingen ska vara enkel, självklar och individanpassad. Framförallt sätter jag stor vikt vid att agility ska vara en lustfylld hobby för både hundar och förare! Agility är glädje att lyckas tillsammans.

Email: boka@stockholmshundsportcentrum.se